Vilim Primorac za Večernji list:

HT Mostar će biti brend prepoznatljiv po kvaliteti, a ne po 'Gibraltarima' i sličnim aferama

primorac
Foto: Press
23.05.2015.
u 11:42

Vlada Federacije BiH imenovala je Vilima Primorca na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma iz Mostara, kompanije koja je svojedobno bila lider u pružanju telekomunikacijskih usluga u BiH, a onda je godinama sustavno uništavana. Primorčevo imenovanje prigoda je za novi početak

Večernji list: S obzirom da je na sjednici Vlade FBiH prošla točka dnevnog reda u kojoj se raspravljalo o imenovanjima, možete li nam reći jeste li vi sada i formalno postali direktor HT-a Mostar?
Vilim Primorac: 
Prije svega, dopustite mi da objasnim procedure imenovanja direktora HT Mostar. Naime, na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH dobivena je prethodna suglasnost na temelju koje će Nadzorni odbor HT Mostar, koji me nakon provedenog natječaja ranije predložio za predsjednika Uprave, održati sjednicu na kojoj će doći do razrješenja starog i imenovanja novog predsjednika uprave-direktora društva. Nakon toga je potrebno izvršiti upis u sudski registar i tek nakon svih tih pobrojanih procedura, može se pristupiti primopredaji. Tek tada se može kazati kako sam i formalno direktor HT-a Mostar.

Večernji list: Koji će biti vaši prvi potezi nakon primopredaje?
Vilim Primorac: Tek kad se izvrši primopredaja treba pristupiti analiziranju poslovanja. S obzirom da sam raspolagao djelomičnim informacijama o poslovanju, tek nakon analiza ćemo utvrditi stvarno stanje unutar društva. I na temelju tih analiza odrediti prioritete poslovanja i planirati daljnje aktivnosti.

Večernji list: Često se u posljednje vrijeme spominjala vaša kompanija po korupcijskim aferama. Kako će se u ovakvim okolnostima ponašati Uprava društva?
Vilim Primorac: Prije svega bih želio istaknuti potrebu da naše društvo vratimo u sfere poslovanja i pružanja što kvalitetnijih usluga i na taj način skrenemo pozornost javnosti s korupcijskih afera koje potresaju naše društvo dugi niz godina. Dopustit ćemo nadležnim institucijama da rade svoj posao, a mi ćemo svoje raspoložive resurse usmjeriti u sferu pozitivnog poslovanja društva i njegova tehnološkog razvoja.

Večernji list: Kad ste spomenuli poslovanje, koristim vas prigodu upitati o negativnom poslovanju u prvom tromjesječju ove godine?
Vilim Primorac: Ovo je jedan od primjera kako se nekada i jako uspješne i profitabilne tvrtke može dovesti u situaciju da se posluje s negativnim predznakom. Stoga, još jednom ponavljam, sve raspoložive snage ćemo usmjeriti da se naše društvo na tržištu BiH, a i šire pozicionira kao prepoznatljiv brend u kojem ćemo se spominjati po kvaliteti usluge, a ne po nekim Gibraltarima i sličnim aferama. Trebat će dosta vremena da se vrati poljuljani imidž društva. Sličnu situaciju smo imali i 2011. godine kada smo uveli nove proizvode, mreže i bolji pristup prodaji proizvoda. Tada smo u kratkom vremenu poboljšali situaciju u društvu, što je rezultiralo i poslovnim rezultatom. Međutim, u ovom trenutku je situacija znatno teža i kompliciranija. Na tržištu telekomunikacija je došlo do ozbiljnih promjena tako da će ovog puta biti potrebno mnogo više vremena, energije i znanja kako bi se situacija okrenula u pozitivnom smjeru.

Večernji list: Imaju li zaposlenici razloga za strah zbog negativnog poslovanja, ili, pak, zbog često spominjane racionalizacije?
Vilim Primorac: Svi smo upoznati u kakvoj situaciji je naša država i okruženje. Istodobno se vode i intenzivni pregovori s predstavnicima međunarodne zajednice o izmjeni Zakona o radu, ali ću naglasiti kako će Uprava ovoga društva učiniti sve da zadržimo svakog radnika. U više navrata je HT Mostar pokazao društveno odgovorne osobine koje ćemo nastojati još više poboljšati i čak unaprijediti.?HT Mostar je nekada bio respektabilna tvrtka, skoro pa broj 1 u državi kada su u pitanju telekomunikacijske usluge.

Večernji list: Kako dalje?
Vilim Primorac: Uvjeren sam kako će Hrvatski telekom iz Mostara opet biti respektabilno društvo koje će se svim raspoloživim sredstvima nastojati vratiti na mjesto koje mu objektivno i pripada. Ovo društvo se treba u medijima spominjati kroz visoku profesionalnost, poslovnost i učinkovitost, a ne kroz razne afere koje su doprinijele stvaranju negativnog imidža, a uz to i doveli poslovanje u razinu gubitaša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?