Potresi u Brčko distriktu

HSS srušio Skupštinu koja više nema nacionalni kapacitet

'krndelj2'
Foto: ''
18.10.2014.
u 15:46

- Nismo ni protiv koga u Skupštinskoj većini niti u izvršnoj vlasti, no iz njih smo istupili ne želeći biti glasačka mašinerija i podržavati neispunjavanje programskih ciljeva - kazao je predsjednik HSS-a Brčko Ivan Krndelj

Predsjednik HSS-a Brčko distrikta Ivan Krndelj održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o razlozima izlaska HSS-a iz skupštinske većine i pokretanja inicijative za formiranje nove većine.

- Nismo ni protiv koga u Skupštinskoj većini niti u izvršnoj vlasti, no iz njih smo istupili ne želeći biti glasačka mašinerija i podržavati neispunjavanje programskih ciljeva -  kazao je Krndelj.

Dodao je da se to prvenstveno odnosi na politiku zapošljavanja, poslovne inicijative, te nedostatak političke volje kod usvajanja regulacijskih planova, kao i neophodnih zakona. 

Kazao je kako istupanjem HSS-a iz skupštinske većine ubuduće Skupština Brčko distrikta neće imati takozvani nacionalni kapacitet jer je kod ključnih odluka  potrebno da glasaju bar tri hrvatska zastupnika od ukupno četiri. 

Istaknuo je da HSS-ne  želi bilo čiju smjenu ali traži pomake naprijed ne isključujući mogućnost  formiranja koncentracijske vlasti u Brčko distriktu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?