Trodnevni posjet

Hrvatsko žrtvoslovno društvo organizira hodočašće u Hercegovinu

12.04.2018.
u 11:54

Hrvatsko žrtvoslovno društvo organizira trodnevno hodočašće u Hercegovinu pod nazivom “Stopama uporno prešućivanih hrvatskih žrtava u četrdesetim godinama 20. stoljeća”. Hodočašće će se upriličiti za vikend, a cilj i zadaća je obići mjesta stradanja Hrvata u Drugom svjetskom ratu i poraću, položiti vijence, zapaliti svijeće, odati im počast i izraziti i pokazati sjećanje i poštovanje za njihovu žrtvu.

Dolazi 45 osoba

Na put će krenuti oko 45 osoba na čelu s predsjednikom Hrvatskog žrtvoslovnog društva Antom Beljom. Autobus polazi u petak 13. travnja u 8 sati ispred glavnog željezničkog kolodvora i prva postaja bit će Ljubuški u koji će stići između 15 i 16 sati, ovisno o tome koliko će se zadržati na graničnom prijelazu. U Ljubuškom će posjetiti stratište Tomića njiva, gdje je prije osam godina ekshumirana 21 žrtva komunističko-partizanskog zločina, od ukupno 61 ekshumiranih ostataka na trima masovnim grobnicama u Ljubuškom. Proći će pokraj stratišta u blizini zgrade županijskog MUP-a i produžiti do Međugorja, gdje će biti smješteni u hotelu “Stana”. Sudjelovat će na svetoj misi u 18 sati i nakon večere je slobodno vrijeme za obilazak. U subotu u 10 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Čapljini, potom slijedi obilazak Struga-Gorice, Radimlje i Stoca, gdje će ručati u restoranu “Raguza”. U 16 sati će biti u posjetu Mostaru, Cimu i Ilićima, u 18 sati će u Cimu položiti vijenac i zapaliti svijeće i potom se vraćaju na večeru i noćenje u Međugorje.

Nedjeljna misa

U nedjelju će posjetiti Široki Brijeg. U 11 sati sudjelovat će na nedjeljnoj misi u širokobriješkoj bazilici, u 12 sati posjetit će mjesto okrutnog partizanskog ubojstva 12 franjevaca 7. veljače 1945. godine i odati im počast. Nakon ručka vraćaju se za Zagreb.•

Ključne riječi

Komentara 2

P1
petrus_1
19:35 11.07.2018.

Molim redakciju da ispita vjerodostojnost novinara Ivana Kaleba. Prema saznanjima brojnih čitatelja piše laži. Hvala!

P1
petrus_1
20:06 11.07.2018.

Molim redakciju da ispita vjerodostojnost novinara Ivana Kaleba. Prema saznanjima brojnih čitatelja piše laži. Hvala!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije