Reakcija na objave

Hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić: Plenković nije predložio da izbori u BiH budu odgođeni

Ivan Sabolić
Armin Durgut/Pixsell
25.03.2022.
u 22:53

- Neslužbenom pričom o odbijanju navodnog hrvatskog prijedloga o odgodi izbora na Europskom vijeću, koja je potpuno izmišljena i netočna, očito se želi umanjiti prepoznati i prihvaćeni konstruktivni napor premijera Plenkovića i Vlade RH kako bi se žurno došlo do političkog dogovora o ograničenoj ustavnoj reformi i o reformi izbornoga zakona u BiH - navodi veleposlanik Sabolić.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni Hercegovini Ivan Sabolić demantirao je kako je Europsko vijeće odbilo navodni prijedlog premijera Plenkovića da izbori u BiH budu odgođeni ukoliko ne dođe do izborne reforme.

Veleposlanik je u svojoj izjavi podsjetio da je cijela Europska unija u svom Strateškom kompasu prepoznala ustavnu arhitekturu BiH te kako je ta činjenica, dodaje, uz zaključke koje je Hrvatska predložila, a Vijeće usvojilo, signal da je Europska unija spremna "dodatno se angažirati na najvišoj razini s predstavnicima političkih stranaka u BiH da se postigne dogovor o izbornom zakonu".

- Neslužbenom pričom o odbijanju navodnog hrvatskog prijedloga o odgodi izbora na Europskom vijeću, koja je potpuno izmišljena i netočna, očito se želi umanjiti prepoznati i prihvaćeni konstruktivni napor premijera Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske kako bi se žurno došlo do političkog dogovora o ograničenoj ustavnoj reformi i o reformi izbornoga zakona u Bosni i Hercegovini - navodi veleposlanik Sabolić.

Informaciju da je Hrvatska pokušala odgoditi izbore u BiH, pored nekih medija, priopćio je i član Predsjedništva BiH u svojoj reakciji na zaključke Europskog vijeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije