MOSTAR

Hrvatski Caritas prikupio 269.483 eura u okviru Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

23.05.2024.
u 11:32

Hrvatski Caritas je od 1. siječnja ove godine putem programa "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" prikupio 269.483,65 eura, a preko uplatnice pojedinaca, tvrtki, župa, redovničkih zajednica kao i zajedničkih uplata, koje su vjernici i župe uputili preko svojih biskupija.

Svrha programa "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" koju provodi Hrvatski Caritas odlukom HBK, je da se u vjerničkoj i općoj javnosti u Republici Hrvatskoj osvijesti povezanost s Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, u svim sferama života, kulturnom, znanstvenom, sportskom, demografskom, vjerskom, podsjetili su iz Caritasa.

Od 2007. godine Hrvatski Caritas prikuplja i putem mreže Caritasa u Bosni i Hercegovini financijski podržava projekte iz područja obrazovanja, socijalnog poduzetništva, socijalnog, zdravstvenog i humanitarnog djelovanja ustanova katoličke Crkve i udruga. Ukupna vrijednost do sada financiranih projekata je oko četiri milijuna eura.

Hrvatski Caritas ovim putem zahvalio je svima koji su svojim donacijama podržali program Tjedna solidarnosti i zajedništva, te je podsjetio da se uplate i donacije mogu učiniti tijekom cijele godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije