pet dana hoda

Hrvatski branitelj invalid Jozo Klarić od Trilja pješačio do Međugorja

Grude.com
06.08.2020.
u 07:34

Jozo je krenuo na hodočašće sa nakanom sjećanja na branitelje koji su s ovog svijeta otišli u tami, oduzevši sebi živote i za poginule i umrle hrvatske branitelje i njihove obitelji.

Jozo Klarić Klaja koji je 1. kolovoza krenuo na put Trilj-Međugorje stigao je jučer u Međugorje.  Po dolasku u Međugorje Jozo se pomolio ispred Gospina kipa.

Na organiziranom i dobro pokrivenom putu od dobrih ljudi, išao je teško jer je invalid domovinskog rata.  Jozo je krenuo na hodočašće sa nakanom sjećanja na branitelje koji su s ovog svijeta otišli u tami, oduzevši sebi živote i za poginule i umrle hrvatske branitelje i njihove obitelji.

- Veliko hvala svima koji su bili uz njega duhom, tijelom i molitvom. Hvala Željko, Slavica i svima ostalima koje ne mogu tagirati na pruženoj ruci i podršci. Mnogi od nas smo slabi i ne vjerujemo u sebe. A ti, ti si poseban...jednom si mi rekao: "Kad sam obolio, počeo sam živjeti!" S tobom sam svaki dan, vidim kako bolest, kako gosn. Parkinson napreduje u tvom tijelu. Ima dana da te ne razumijem koliko teško ponekad govoriš. Tvoje neprospavane noći...više ih ne brojim...navikla sam da ne spavaš. A ti si na tim slabim nogama koje vučeš (već godinama ne možeš dizati noge i hodati normalno) punim žuljeva i rana, ali snažne volje i duhovno jak uspio u svom naumu propješačiti od Trilja do Međugorja i pokloniti se Gospi u svojoj nakani, prenosi poruku Grude.com. 

A za one koji nisu upoznati s njegovom nakanom prenosimo Jozino obraćanje na početku hodočašća.

"Hvaljen Isus i Marija, braćo i sestre u Kristu, Božja je prva i zadnja, u tome je sva ljepota i tajna. Pozivam vas na zajedničku molitvu krunice koju ću moliti tijekom petodnevnog hodočašća Majci Božjoj, za našu braću koja izgubiše rat poslije rata, koji ovu doline suza napustiše u tišini i mraku, srca prepuna gorčine. 
Nama ostaje tuga, bol i suze, prah zemaljski da nas podsjeća na ovozemaljsku prolaznost i vječnu radost. Polazak i molitva molbi nakane i zahvale je 1. kolovoza u 4 i 30 ispred crkve svetog Mihovila u Trilju, a s nakanom da se Majci Božjoj poklonim 5. kolovoza u Međugorju. Da se zahvalim što je bila naša zaštitnica i čuvala nas kroz bure i oluje u vrijeme Domovinskog rata. Molitva krunice će biti uživo putem braniteljskog kutka na Facebooku pod nazivom POGLED S ČUKE i mog profila. Idućih dana molitva krunice će biti s početkom u 19 sati. Svaki dan ću imati pratnju po jednog od moje braće branitelja i tako mi olakšati moj hod Majci".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?