Intervju: Stanko Primorac Ćane

Hrvatske stranke moraju zajedno na izbore, ne smije nam se ponoviti Vitez

07.06.2016.
u 07:00

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac Ćane govori o razlozima sazivanja posljednjeg izvanrednog izbornog sabora ove stranke prošlog mjeseca u Ljubuškom. Osvrnuo se i na razloge izbacivanja bivšeg predsjednika HSP-a BiH iz stranke te općenito stanje u HSP-u BiH. Primorac ističe važnost zajedničkog nastupa svih hrvatskih stranaka na lokalnim izborima ove godine u određenom broju općina.

Večernji list BiH: U Ljubuškom je nedavno održan izvanredni izborni sabor HSP-­a BiH. Koji su bili razlozi sazivanja tog sabora?

- Odluka o izvanrednom izbornom saboru donesena je 7. travnja na sjednici Predsjedništva stranke u Kiseljaku. Prethodilo joj je nekoliko nestatutarnih odluka Glavnog stana. Ponajprije nekonstituiranje Glavnog stana u skladu s izbornim rezultatima 5. izbornog sabora održanog u prosincu, zatim kršenje Statuta, što je dovelo do izvanredne situacija u HSP-u BiH. Naime, u našem Statutu stoji da ako dođe do izvanredne situacije (što je kod nas bio slučaj posljednjih mjeseci), predsjednik stranke dužan je sazvati izvanredni sabor...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije