OTKRIVAMO

Hrvatska zbog nereda u BiH čuvala 6 tegljača konvertibilnih maraka

kamioni
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
29.04.2014.
u 09:13

Policija nije mogla osigurati adekvatnu zaštitu za konvoj kovanica pa je u pomoć priskočio guverner Hrvatske narodne banke

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Kemal Kozarić otkrio je jučer u Rovinju, na 2. susretu guvernera regije, da je za vrijeme demonstracija u BiH morao zaustaviti konvoj od šest tegljača punih novca namijenjenih Centralnoj banci.

Isporuka kovanica konvertibilnih maraka poklopila se s velikim demonstracijama u BiH, a kako policija nije mogla osigurati adekvatnu zaštitu za konvoj, guverner Kozarić najprije se obratio slovenskom guverneru Boštjanu Jazbecu za pomoć. Kako se Jazbec nije odmah javio na telefon, sljedeća adresa bio mu je hrvatski guverner Boris Vujčić kojega je zamolio da preuzme šest tegljača punih konvertibilnih maraka i čuva ih u hrvatskim trezorima dok se ne steknu uvjeti za prebacivanje novca u BiH.

– Guverner Vujčić odmah nam je izašao u susret, novac je pohranio u trezore i besplatno ga čuvao puna dva mjeseca. Ovom mu prilikom na tome najiskrenije zahvaljujem – kazao je Kozarić na susretu koji organizira tjednik Lider.

Bosanski guverner taj je događaj naveo kao jedan od primjera dobre suradnje među guvernerima s područja bivše Jugoslavije. Na skupu su, inače, guverneri Crne Gore, Slovenije i BiH, a zbog obaveza su se ispričali guvernerka Srbije i guverner Makedonije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?