Europska komisija odobrila

Hrvatska ulazi u Schengen, što to znači za BiH?

Schengen
22.10.2019.
u 17:10

Europska komisija usvojila je pozitivnu ocjenu da Hrvatska ispunjava sve tehničke kriterije za ulazak u schengenski prostor. Europska komisija smatra da je Hrvatska poduzela potrebne mjere kako bi osigurala ispunjavanje potrebnih uvjeta za potpunu primjenu shengenskih pravila i standarda. 

Admir Malagić iz Ministarstva sigurnosti za Avaz je kazao kako neće biti značajnih promjena za građane BiH.

- Neće biti značajne promjene za građane BiH kada Hrvatska uđe u Schengen. S obzirom na to da odavno primjenjuje takve standarde na svojim granicama, tako se ništa važnije ne bi trebalo promijeniti u odnosu na sadašnju situaciju. Čak će za građane BiH biti olakšan ulazak u EU, s obzirom na to da će sada imati jednu granicu manje prelaziti. Praktično, kad uđu u Hrvatsku, mogu putovati po cijeloj Europi bez ikakvih prepreka -  istaknuo je Malagić. 

Komisija je potvrdila da je Hrvatska poduzela potrebne mjere i u području upravljanja vanjskim granicama.

- Udovoljeno, ali potrebno poboljšanje - glasila je ocjena po nekoliko točki, koje se tiču nadzora granice s Bosnom i Hercegovinom, nabavke tehničke opreme za nadzor, korištenja posebno obučenih pasa i slično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije