INTERVJU Ile Krezo

Hrvatska federalna jedinica nije nemoguća misija u BiH

07.09.2016.
u 07:00

Ile Krezo jedan je od osnivača HDZ-a BiH, organizatora otpora u Domovinskom ratu. Bio je ministar u prvoj Vladi Herceg Bosne, ali i ministar u poslijeratnoj federalnoj Vladi. No, posljednjih petnaest godina nije u “visokoj politici”. S takve distance u intervjuu za Večernji list govori o politici HDZ-a, odnosima u BiH, rješenju hrvatskog pitanja, Hrvatima u Glamoču

• Gospodine Krezo, nekada ste bili ministar u Vladi Herceg Bosne. Nedavno ste uime HDZ-a kandidirani za načelnika Glamoča. Što vas je motiviralo za snažniji povratak u politiku?

- Stvari godinama u Glamoču idu u potpuno pogrešnom smjeru. Općina Glamoč nalazi se u katastrofalno poziciji. Nerad, bezakonje i nesnalaženje, netransparentno, pa i nezakonito trošenje javnih, odnosno proračunskih sredstava, nekontrolirano zaduživanje, sumnjive javne nabave, nezakonito trošenje namjenskih sredstava, tijela uprave na razini feudalnoga doba itd. Općinski proračun i imovina postaju vlasništvo pojedinaca. Donose se nezakonite i sumnjive odluke nekakvom većinom u OV-u kojima se trajno narušavaju načela ravnopravnosti hrvatskog naroda u Glamoču, prisutni su nepostupanje upravnih tijela, samovoljni postupci pojedinaca koji nanose ogromnu štetu, prikrivanje stvarnog stanja u upravljanju i stanju imovine i moglo bi se nabrajati u nedogled. Evo, bezbroj razloga za povratak u politiku. Ako ne dođe do promjene, Glamoč je mjesto bez budućnosti.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije