STIER:

Hrvatska će pružiti svu moguću pomoć pripadnicima HVO-a uhićenim u Orašju

STIER
07.11.2016.
u 17:02

Hrvatska će uvijek štititi prava hrvatskih državljana kao što je to činila od samog početka te će tako pružiti i svu moguću pomoć pripadnicima HVO-a uhićenim u Orašju, izjavio je u ponedjeljak hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Ivo Stier, ističući pritom važnost depolitiziranja pravosuđa.

”Hrvatska je vrlo jasno rekla da će uvijek štititi prava hrvatskih državljana. To smo od samog početka činili”, kazao je Stier u Europskom domu nakon tribine u povodu 20. godišnjice članstva Hrvatske u Vijeću Europe.

“Moramo učiniti sve da pravosuđe u zemljama jugoistoka Europe funkcionira. Naša poruka je jasna – svaki zločin se mora kazniti, ali i pravosuđe mora biti potpuno depolitizirano i ne smije se manipulirati s pravosudnim pitanjima”, istaknuo je Stier i dodao da Hrvatska podupire sve europske reforme koje se moraju odraditi u zemljama koje su na putu prema EU-u, a to je i Bosna i Hercegovina.

“Mi želimo poduprijeti reforme”, kazao je Stier, istaknuvši da je i Hrvatska morala ispuniti niz uvjeta u okviru poglavlja 23, a to moraju sada i zemlje s jugoistoka Europe.

“U tome želimo pomoći”, poručio je šef hrvatske diplomacije i podsjetio na doprinos Hrvatske u očuvanju teritorijalne cjelovitosti BiH.

“Što se tiče uhićenih od prvih trenutka smo stupili s njima u kontakt i oni će dobiti svu pomoć koju država može dati”, rekao je Stier.

O razlozima neodlaska hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića u Sarajevo nije htio govoriti. Poručio je samo kako su o tome sve rekli i ministar Krstičević i premijer Andrej Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?