PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a BiH:

Hrvatima osigurati mogućnost izbora člana Predsjedništva

hdzbih
Foto: Zoran Grizelj
23.11.2013.
u 10:17

Sa sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH upućen je poziv svim članovima HDZ-a BiH i hrvatskim državljanima da 1. prosinca izađu na referendum

U Mostaru je jučer do kasno poslijedpodne trajala sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je bilo riječi o proteklom popisu stanovništva u BiH, stranačkom organiziranju u funkciji pripreme za iduće opće izbore, a razmatrane su strateške osnove HDZ-a BiH za izborne procese u 2014. godini. Kako je rečeno nakon sjednice, definiran je i Središnji izborni stožer HDZ-a BiH za izborni proces u 2014. godini.

Rezultati popisa

Sa sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH upućen je poziv svim članovima HDZ-a BiH i hrvatskim državljanima da 1. prosinca izađu na referendum i potvrdno odgovore na referendumsko pitanje “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Kako se doznaje, na sjednici je razgovarano o popisu stanovništva, i to prvenstveno s pozicije Hrvata, o izvješću za hrvatske općine u kojima se pokazuju omjeri i razlike između popisa 1991. godine i sada. Prema onome što je prikupljeno od podataka, Hrvata će u BiH biti, prema konačnim rezultatima, popisa i više od 570.000, koliko se sada preliminarno prikazuje.

Pored ovoga, predsjednik HDZ-a BiH je članove Predsjedništva upoznao s aktualnim događanjima na političkoj sceni i razgovorima s liderima drugih stranaka oko traženja zajedničkog rješenja za provedbu presude u slučaju ‘Sejdić i Finci’.

Bez dogovora lidera

Bilo je govora i o suradnji s drugim strankama te tekućim problemima. Kada su u pitanju razgovori oko rješenja za presudu ‘Sejdić - Finci’ sve je izvjesnije da dogovora neće ni biti.

Lideri stranaka u Federaciji BiH ovoga su tjedna razgovarali s europskim predstavnicima, ali nije pronađen model koji bi odgovarao svima. Hrvati su ustrajni da se poštuje princip da jedan narod drugom ne bira člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije