POGOĐENA EMILIA ROMAGNA

Hrvatica u 'srcu' poplava u Italiji: 'Grozno je, stalno se čuju sirene i helikopteri iznad grada'

18.05.2023.
u 20:00

Jaka kiša poplavila je područja u regiji Emilia-Romagna te uzrokovala izlijevanje više od 20 rijeka, a talijanski stručnjaci procijenili su kako je u samo 30 sati palo kiše koliko se inače za tu regiju predviđa za cijelu proljetnu sezonu

Hrvatska nije jedina koja se već nekoliko dana bori s jakim poplavama koje su uzrokovale jake oborine, već je na udaru i Italija gdje je dosad zabilježeno čak devet smrti, a brojni su evakuirani iz svojih domova. Jaka kiša poplavila je područja u regiji Emilia-Romagna, na potezu između gradova Bologna i Rimini, te uzrokovala izlijevanje više od 20 rijeka, a talijanski stručnjaci procijenili su kako je u samo 30 sati palo kiše koliko se inače za tu regiju predviđa za cijelu proljetnu sezonu.

Talijanski lokalni mediji izvještavaju kako su područja trenutno neprepoznatljiva, a autocesta na tom potezu u potpunosti je neprohodna od rijeke koja se stvorila zbog vode. 

Dramatično spašavanje snimljeno je tijekom utorka i u gradu Ravenni u kojoj je helikopterom iz kuće spašena trudnica. U toj regiji trenutno se nalazi i hrvatska studentica Tanja, koja je za Večernji list ispričala razmjere katastrofe. - Grozno je. Stalno se čuju sirene, vozila vojske i helikopteri, baš je nervoza u gradu. Zatvorit će se muzeji, teretane i ostali objekti, nama je fakultet prebacio nastavu online - ispričala je Tanja koja se trenutno nalazi u Forliju, gradiću udaljenom 80-ak kilometara istočno od Bologne, gotovo u ''srcu'' poplava koje su pogodile područje. Kako je pojasnila, voda zasad nije ušla u uži centar, no poplavljena su predgrađa na sjevernom dijelu grada, tik do autoceste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije