dolijali

Hrvat i Srbin pali s tonom kokaina nasred Atlantskog oceana

29.07.2021.
u 17:36

Sportskom triju” ne gine zatvor nakon što su tijekom regate na prekooceanskoj ruti između Lanzarotea na zapadnoj obali Afrike i Martiniquea u srcu Kariba “pali” s tonom kokaina!

Španjolski mediji pišu kako su uhvatili Hrvata, Srbina i Belgijanca, redom iskusne jedriličare, koje je za pothvat angažirala britanska krijumčarska skupina.

Sve je pošlo po zlu kada je policija 25. lipnja odlučila upasti na jedrilicu, usidrenu 240 kilometara od Azorskih otoka u Atlantiku.

Istražitelji španjolske Nacionalne policije i Porezne agencije uočili su da posada nije izvukla maksimum iz moćne jedrilice koja je dizajnirana da ”preleti” bilo koji dio oceana gdje puše povjetarac.

A kada su protresli vozilo, imali su što vidjeti. Tona kokaina na ilegalnom tržištu dosegnula bi vrijednost od 40 milijuna eura u Španjolskoj te više od 100 milijuna eura u Velikoj Britaniji.

Inače, istoj ekipi ovo nije prva “kokainska regata” jer su španjolski istražitelji potvrdili su se prijavili prije nekoliko mjeseci na poznatu regatu koja je u siječnju krenula iz Lanzarotea, a završila na Karibima, na Martiniqueu. Natjecanju su iskoristili kako bi prešli Atlantik do Kariba i vratili se natrag.

Nacionalna policija je uz suradnju britanskih i francuskih vlasti već provjerila da su se glavni članovi grupe redovno kretali između Costa del Sola i Alicantea u Španjolskoj, Velike Britanije i otoka Sveta Lucia i Martinique, piše Dnevno.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?