Nova markica

HP Mostar izdala poštansku markicu - Atletika

hp mostar markica
06.04.2016.
u 10:35

Autorica izdanja je Magdalena Džinić Hrkać, markica je nominalne vrijednosti 0,90 KM i tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koristi se od 6. travnja 2016. godine

Hrvatska pošta Mostar izdala je prigodnu poštansku markicu u arku od 8 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC) "Međunarodni dan sporta za razvoj i mir – Atletika".

Autorica izdanja je Magdalena Džinić Hrkać, markica je nominalne vrijednosti 0,90 KM i tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koristi se od 6. travnja 2016. godine.

Međunarodni dan sporta za razvoj i mir proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 6. travnja 2013. godine. Jezik sporta svi razumiju, a njegov veliki utjecaj prepoznat je kao način prenošenja važnih poruka o razvoju društva. Povijest sporta započinje s atletikom, kraljicom sportova, jednom od najstarijih i najraširenijih sportskih grana koja obuhvaća trkačke, bacačke i skakačke discipline. Atletske aktivnosti dostupne su svima i mogu se upražnjavati svuda, kako u prirodi tako i u zatvorenim prostorima.

Atletikom se mogu baviti djeca od najranije dobi i odrasli, a u mnoštvu atletskih disciplina svatko može izabrati odgovarajuću za sebe. Može se provoditi pojedinačno i timski, prema sklonostima i sposobnostima svakoga pojedinca.

Atletika je bila u programu svih Olimpijskih igara, počevši još od prvih poznatih održanih u Olimpiji u Grčkoj 776. godine prije Krista. Broj i vrsta disciplina mijenjale su se tijekom povijesti, danas na Olimpijskim igrama muškarci se natječu u 24, a žene u 22 discipline. Ove godine u Rio de Janeiru (Brazil) od 5. do 21. kolovoza održat će se XXXI. olimpijske igre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?