OTVARANJE POČETKOM 2017.g.:

Hotel “Ruža” će donijeti 173 radna mjesta

hotel
28.07.2016.
u 16:50

Završetak radova na mostarskom Hotelu Ruža očekuje se početkom iduće godine, kada bi mostarska ljepotica ponovno trebala zasjati punim sjajem.

Prema riječima vlasnika hotela Emira Keče, otvaranje Ruže značit će i otvaranje novih 173 radna mjesta. Hotel će se imati nekoliko blokova na 27.000 četvornih metara s raznovrsnim sadržajima za goste, prenosi hms.ba

Kompleks od pet blokova

U razgovoru za Dnevni list, vlasnik hotela Emir Kečo predstavio je sadržaj velebne Ruže.
“Hotel Ruža sastojat će se od pet blokova A, B, C, D. E. Objekt E će biti smješten odmah uz hotelski kompleks, a sastojati će se od strojarskih postrojenja, dok će se objekt C sastojati od recepcije, restorana, SPA- centra i preko 270 apartmana. Prostorije za prenoćišta uz otvoreni bazen, činit će objekt A, dok će objekt D činiti velike kongresne dvorane”, kazao je Kečo.

Dio velikog lanca hotela Hilton

On je rekao da će hotel Ruža zasigurno postati dio velikog lanca hotela Hilton, sa sjedištem u Turskoj.
“Hotel Ruža će biti tehnički dosta suvremenija, i bit će dio velikog lanca hotela Hilton, koji je smješten u Turskoj”, istaknuo je Kečo, i dodao kako se završetak gradnje očekuje početkom 2017. godine.

Ugovor o izgradnji

Naime, obnova ovog hotela je počela 2001. godine, i naišla je na mnoge prepreke. Što se tiče ugovora o izgradnji sve do danas je bio aneksiran. Razlog tome je kada su 2006. godine radovi bili prekinuti, zbog prijetnje UNESCO-a da će Stari grad i Stari most zbog hotela Ruža ukloniti s popisa svjetske kulturne baštine.
Nekoliko godina kasnije uvjeti za nastavak gradnje su stečeni, ali se na nastavak radova čekalo sve do travnja prošle godine.

Prema riječima investitora, za izgradnju hotela potrebno je oko 14 milijuna maraka. Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović osigurao je investicije za završetak radova, zajedno s vladom Republike Turske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije