Planiraju se uštede

HNŽ samo za najam izdvaja više od milijun KM godišnje

20.10.2015.
u 06:15

Plaćanje najma jedna od stavki gdje se mogu ostvariti velike uštede u proračunu

Dolaskom Nevenka Hercega na mjesto predsjednika Vlade HNŽ-a tempo rada je i više nego ubrzan. Samo na posljednjoj sjednici je bilo skoro 50 točaka dnevnog reda, a skoro sve su se odnosile na pitanje dodjele novca za škole, zdravstvene institucije, nove mjere štednje. Jedna od odluka se odnosi i na hitno smanjenje troškova smještaja županijskih institucija. One se trenutačno nalaze na više desetaka lokacija u HNŽ-u, a za najam se plaća više od milijun maraka godišnje iz županijskog proračuna.

Preraspodjela novca

- To su preveliki troškovi koje mi više ne možemo plaćati. Za najamninu dajemo više od milijun maraka godišnje, a racionalizacijom troškova bi mogli od toga novca plaćati npr. ratu kredita. Trenutačno poduzimamo aktivnosti kako bi ovu stavku izmijenili, rekao je za Večernji list BiH predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg. Na posljednjoj sjednici Vlada je, s ciljem smanjenja troškova, razmotrila informacije o korištenju službenih vozila i mobilnih telefona i do sada provedenim aktivnostima na iznalaženju odgovarajućega rješenja za zajednički smještaj svih tijela Vlade.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?