GLAVNO VIJEĆE
Povratak na članak

HNS: Udar na županije kako bi se stvorio bošnjački entitet FBiH

Sjednici kojoj je predsjedao Božo Ljubić, čelnik Glavnog vijeća HNS-a, istaknuo je da je fiskalna stabilnost proračuna i pokušaj uzurpiranja nadležnosti županija najvažnije pitanje za BiH

Komentari 11

Smiljan Šokić
15:38 10.01.2014.

Koliko vidim, predizborna utrka je počela. Zaštitnici Hrvata u BiH su već na sceni. Nude nam svoje "usluge" za nove neprijatelje. Upita li se kad HDZ BiH, koliko njihova elita centralizirano vlada županijama sa hrv. predznakom. ništa važnije se nene može dogoditi bez miga iz Mostara. A tek financijska i gospodarska centralizacija? Savjet: riješite se Čove, kao i svih veza sa BL, HNS napraviti doista svehrvatskim, županijama sa hrv. većinom dati financijsku i gospodarsku smostalnost od strane Mostara kao i Sarajeva, Posavinu tretirati u cijelosti i u povjesnim okvirima, sa Crkvom imati odgovorne i suradničke odnose u zaštiti hrv. korpusa u BiH, tražiti isti tretman za Hrvate u RS kao i za Srbe u Federaciji. Na istom principu riješiti i sa Bošnjacima odnose u Federaciji. Uspostaviti svoju vladu (u sjeni) od stručnjaka koji bi proizašli iz zdravog HNS-a. Angažirati hrv. intelektualce za gospodarski,moralni,kulturni i vjerski preporod hrvatskog bića; bez obzira kojem političkom usmjerenju ti intelektualci pripadali. Uspostaviti realnu i poštenu suradnju sa hrvatskom Dijasporom na svakom području života, opet preko HNS-a; tako da naša Dijaspora preko velikog broja svojih predstavnika direktno učestvuje u odlučivanju i oporavku hrvatskog korpusa u BiH. Sve u svemu: HNS bi bio stožer, HNS bi bio svehrvatski parlament i vlada, pokretač i realizator svega pozitivnoga za hrv. budućnost. Kao takav, HNS bi preko svojih predstavnika obavljao razgovore u tuzemstvu i inozemstvu na dobrobit svoga naroda. Uloga hrvatskih stranačkih predstavnika ne bi time bila umanjena, nego bi političko-stranački predstavnici dobili time potporu i krovnu zaštitu. Da bi se sve to dogodilo, preduvjet je HNS napraviti SVEHRVATSKIM, a ne stranačkim.

VL
RO
rosa
12:14 10.01.2014.

Svake izborne godine poveća se "ugroženost" Hrvata, a tako i "pojačana borba hdz-OVACA za hrvatske nacionalne interese". Npr. prije četiri godine bili su locirali problem zastupljenosti hrvatskog jezika, a kao rješenje su bili obećali hrvatski TV kanal. Koliko drže do obećanja znamo svi već dva desetljeća.

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
16:11 10.01.2014.

Slazem se sa smiljanom

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
14:21 10.01.2014.

A nist hrvatici nemogu malo sa dodikom malo sa tihicem ko da da ispruzene rukice dajte nam jezik.. nemojte nam skidati invalide ..molimo vas braco placimo skupa

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.