Dr. Zdravko Kuzman

HNS treba oblikovati u funkcionalno i stvarno korisno tijelo za zaštitu interesa hrvatskog naroda u BiH

fa
12.10.2016.
u 07:00

Iako se liječnici u BiH ubrajaju u deficitaran kadar, a specijalisti još i više, mnogi od njih odlučuju se baviti i politikom. Jedan od njih je i dr. Zdravko Kuzman, specijalist neuropedijatar u SKB Mostar. S dr. Kuzmanom, koji je u drugoj godini mandata zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, razgovarali smo o tomu je li kao zastupnik ostvario zacrtane ciljeve, odnosima s drugim zastupnicima, te općenito o stanju unutar HDZ-a 1990., stranke čiji je član.

Kako biste ocijenili djelovanje Kluba zastupnika HDZ-a 1990. u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i koji su vaši najznačajniji uspjesi u mandatu koji odbrojava drugu godinu?

- Ocijenio bih ga dobrim i nesumnjivo konstruktivnim iako bilo kakvu ocjenu rada nije lako dati znajući da je u dvije godine održano tek desetak redovitih i isto toliko izvanrednih sjednica. Nedopustivo mali broj sjednica smatram alarmom koji upozorava na nepostojanje dogovora unutar parlamentarne većine, kao i izostanak konsenzusa glede važnih pitanja. Sve skupa moglo bi se nazvati i neradom te neodgovornošću prema preuzetim obvezama te u konačnici prema biračima čije bismo interese svi trebali zastupati. Kada govorimo o svome i radu zastupnika HDZ-a 1990., treba svakako napomenuti da su naše mogućnosti djelovanja u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH limitirane jer nismo dio parlamentarne većine. Osim toga, u FBiH nema ni jedinstvene oporbe, što je poseban problem. Ono što ja, kao zastupnik, mogu i činim cijelo ovo vrijeme je to da upozoravam na probleme i kroz mehanizme, koji su mi na raspolaganju, nudim rješenja. To ću nastaviti raditi i dalje jer mi je samo tako lakše podnijeti činjenicu da su gotovo dvije godine mandata nepovratno izgubljene.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?