premijera planirana za 17. svibnja

HNK Mostar priprema 'najsmješniju hrvatsku komediju'

sdcd
03.04.2017.
u 12:30

 Pod redateljskom palicom jednog od najzapaženijih hrvatskih redatelja Ivana Lea Leme, ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru priprema "Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja", čija je premijera planirana za 17. svibnja, priopćeno je iz tog kazališta.

- Najsmješnija komedija ikada napisana na vlaškom jeziku je "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja". I kao Vlaju i kao redatelju, neopisiv mi je gušt s divnim ansamblom mostarskog HNK-a umirat od smijeha i ushićivat se od inspiracije dok uvježbavamo ovu groteskno tragičnu simfoniju nedavno preminulog, velikog svjetskog i hrvatskog komediografa Ive Brešana - istaknuo je redatelj Lemo.

Umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina rekao je kako „igrati ovu predstavu nije samo homagge Ivi Brešanu, nego potvrda kako Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru malim, ali sigurnim koracima sazrijeva i u repertoarnom smislu“.

- Prikazat ćemo što se događa s narodom, više ili manje pismenim, kada u periodu poslije rata i revolucije primitivci preuzmu vlast i kada ideali postaju ideologija. U vječno turbulentnim vremenima oporog i surovog Balkana, ismijavanje onih koji lažu i kradu, najljekovitija je osveta. Obećavamo da ćemo napravit totalne budale od sebe ne li vam prikazali kolika i kakva čovjek nekada može biti budala - riječi su Ivana Lea Leme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?