Održan koncert klasične glazbe

HKD „Napredak“ po prvi put u programu obilježavanja godišnjice ubojstva fojničkih fratara

11.11.2022.
u 11:10

Koncert je bio iznimno posjećen, a njime je napravljen dodatan iskorak u sjećanju na ubijene fojničke franjevce.

Koncertom klasične glazbe čiji je repertoar potpuno prilagođen, 29. po redu godišnjici ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića, gvardijana i vikara Franjevačkog samostan Duha Svetoga u Fojnici koji su ubijeni 13. studenog 1993. godine, fojnička podružnica HKD „Napredak“ ove se godine po prvi put uključila u program obilježavanja tužne godišnjice ubojstva dvojice fojničkih fratara. 

Na koncertu održanom u četvrtak navečer u galeriji fojničkog Samostana, čiji je organizator bilo HKD „Napredak“, podružnica Fojnica nastupili su članovi viteške podružnice HDK „Napredak“ Marko Plavčić, harmonika, asambl „Ritter Ethno“ i ženska vokalna skupina.

Koncert je bio iznimno posjećen, a njime je napravljen dodatan iskorak u sjećanju na ubijene fojničke franjevce. 

„Želimo i na ovaj način, koncertom klasične glazbe s prilagođenim repertoaromnjeg ovati kulturu sjećanja na ubijene fojničke franjevce i njihovu žrtvu. Ove smo godine koncert organizirali prvi put, a namjera nam je to činiti i ubuduće kako bi ovakvi kulturni sadržaji postali dio sjećanja na ubijene franjevce“, kazala nam je Ljiljana Jurak, predsjednik HKD „Napredak“, podružnica Fojnica. 

Pored Jurak, dobrodošlicu izvođačima i posjetiteljima kao domaćin uputio je i fra Mario Katušić, fojnički gvardijan. Pokrivitelj koncerta bila je Vlada Županije Središnja Bosna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?