Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Herceg pozvao načelnike na zajedničko djelovanje po pitanju mladih

Uvjeren sam u to kako samo zajedničkim naporima možemo osigurati još kvalitetnije obrazovanje mladih, te njihovo zapošljavanje i ostanak na našim prostorima, navodi Herceg
02. prosinca 2019. u 15:25 0 komentara 58 prikaza
Nevenko Herceg

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg pozvao je gradonačelnike i načelnike gradova i općina HNŽ-a na zajedničko djelovanje kako bi što većem broju mladih osoba bilo omogućeno stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove te obavljanje jednogodišnjeg vježbeničkog staža.

Pritom je podsjetio kako je samo tijekom ovoga mandata Vlada primila oko 600 mladih visokoobrazovanih vježbenika, a ujedno stipendira i subvencionira smještaj za oko 2000 studenata, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Herceg je naglasio kako Vlada ovih dana provodi postupak prijama 100 novih vježbenika te kako ih se na natječaj prijavilo oko 600. Također, dodao je, iznimno veliki broj studenata javio se i na nedavno raspisani natječaj za stipendiranje i subvencioniranje smještaja u studentske domove.

"Svjesni kako značajan broj prijavljenih neće biti u mogućnosti 'odraditi' vježbenički staž u Vladinim tijelima ili dobiti stipendiju i subvenciju smještaja u studentske domove, pozivamo i Vas da u sklopu aktivnosti jedinica lokalne samouprave, ukoliko to do sada niste učinili, provedete potrebne postupke i osigurate financijska sredstva, kako bismo skupa što većem broju naših mladih omogućili stipendiranje, subvencioniranje smještaja ili stvorili preduvjete za zaposlenje.

Uvjeren sam u to kako samo zajedničkim naporima možemo osigurati još kvalitetnije obrazovanje mladih, te njihovo zapošljavanje i ostanak na našim prostorima", navodi Herceg u dopisu kojeg je uputio gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave HNŽ-a.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.