Predsjednik Vlade HNŽ

Herceg posjetio Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu

04.12.2019.
u 09:40

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg posjetio je jučer, u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.

„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti i čvrsto je opredijeljena da se još snažnije uključi u procese svakoga mogućeg oblika potpore jednoj od najranjivijih populacija u našem društvu. Svjedoci smo kako se osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu još uvijek susreću s nizom izazova, počevši od onih tehničkih u smislu arhitektonskih barijera, preko informacijsko-komunikacijskih, obrazovnih, socijalno-ekonomskih, poteškoća u zapošljavanju, do onih emocionalnih koje stvara nerazumijevanje određenih pojedinaca u društvenoj zajednici“, kazao je Herceg dodavši i to kako će Vlada, sukladno mjerodavnostima, učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi osobama s invaliditetom bilo omogućeno maksimalno uživanje svih prava koja im pripadaju, kao punopravnim ali poglavito ranjivim članovima zajednice, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

„Uložili smo značajna sredstva u proširenje Doma, u Rebalansu ove godine i Prijedlogu Proračuna za iduću godinu planiramo osigurati još 300.000 KM kako bi Dom mogao primiti nove štićenike te uposliti novih 15-tak djelatnika“. - zaključio je predsjednik Herceg.

Nikica Markić, ravnatelj Doma, u ime korisnika i uposlenika zahvalio je Vladi HNŽ-a i predsjedniku Hercegu na kontinuiranoj potpori radu te ustanove koja skrbi za štićenike iz HNŽ, ali i šireg područja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije