Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Herceg posjetio Dom za osoba s invaliditetom u Stocu

03.12.2019.
u 16:35

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg posjetio je Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.

Tom prigodom Herceg rekao je kako Vlada HNŽ-a dijeli europske vrijednosti te kako je čvrsto opredijeljena da se još snažnije uključi u procese svakog mogućeg oblika potpore jednoj od najranjivijih populacija u našem društvu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

- Svjedoci smo kako se osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu još uvijek susreću s nizom izazova, počevši od onih tehničkih u smislu arhitektonskih barijera, preko informacijsko-komunikacijskih, obrazovnih, socijalno-ekonomskih, poteškoća u zapošljavanju, do onih emocionalnih koje stvara nerazumijevanje pojedinaca u društvenoj zajednici - istaknuo je Herceg.

Dodao je kako će Vlada HNŽ-a, sukladno mjerodavnostima, učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi osobama s invaliditetom bilo omogućeno maksimalno uživanje svih prava koja im pripadaju, kao punopravnim, ali poglavito ranjivim članovima zajednice.

- Uložili smo značajna sredstva u proširenje Doma, u rebalansu ove godine i prijedlogu proračuna za sljedeću godinu planiramo osigurati još 300.000 maraka kako bi Dom mogao primiti nove štićenike te uposliti novih petnaestak djelatnika - dodao je Herceg.

Ravnatelj Doma Nikica Markić zahvalio je Vladi HNŽ-a i županijskom premijeru na kontinuiranoj potpori radu te ustanove koja skrbi za štićenike iz HNŽ-a, ali i šireg područja, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije