mostar

Herceg podržao rad Udruge drvni klaster Hercegovina

herceg - klaster
14.06.2016.
u 19:46

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg razgovarao je danas s čelnicima Udruge drvni klaster Hercegovine Osmanom Macićem, Zdravkom Vojvodićem i Damirom Škutorom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima ove Udruge, problemima s kojima se susreću, i o planu da sredinom mjeseca rujna organiziraju Okrugli stol na kojem bi se razgovaralo o svim problemima vezanim za drvnu industriju.

''Naš plan je na Okrugli stol pozvati predstavnike Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  Ministarstva gospodarstva. Također ćemo pozvati predstavnike gospodarskih subjekata  iz realnog sektora koji rade u drvnoj industriji čija će iskustva, mišljenja i stavovi vezana uz drvnu industriju sigurno biti od velike koristi. Pozvati ćemo i predstavnike naših visokoškolskih ustanova, Sveučilišta i Univerziteta, jer želimo razgovarati i o obrazovanju kadrova u ovoj oblasti'', kazao je Zdravko Vojvodić predsjednik drvnog klastera Hercegovine.

Predsjednika Hercega su također upoznali kako je klaster pokrenuo inicijativu osnivanja Centra izvrsnosti za drvo u Mostaru, koji bi značajno pomogao u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću članice klastera, ali i ostale tvrtke kojima je djelatnost vezana uz drvnu industriju i šumarstvo.

''Način na koji su se organizirali i način na koji rade članice Udruge drvnog klastera Hercegovina vidim kao pozitivan iskorak u promišljanju gospodarskog razvitka naše županiji, te stoga očekujem da Vaš put slijede i gospodarstvenici kojima je djelatnost neka druga oblast'', kazao je predsjednik Herceg.

Dodao je kako je Vlada i kroz Proračun prepoznala rad ove Udruge, te izrazio spremnost da u okviru svojih mogućnosti i dalje podupire sve aktivnosti klastera, koje za cilj imaju snažniju gospodarsku aktivnost, a koja će onda otvoriti prostor za nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?