Predsjednik Vlade HNŽ

Herceg: Očekujem usvajanje strategije razvitka na današnjoj skupštini HNŽ-a

24.11.2021.
u 09:17

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg izjavio je kako očekuje da će na današnjoj sjednici županijske skupštine zastupnici dati pozitivno mišljenje i konačno usvojiti Strategiju razvitka HNŽ-a za razdoblje 2021. – 2027. godina.

''Vlada HNŽ-a stavila je naglasak na donošenje strateških dokumenata. Donijeli smo prvu multidisciplinarnu i multisektorsku krovnu Strategiju razvitka HNŽ-a, a u veljači i prvi županijski Prostorni plan koji je temelj za snažnije privlačenje investitora, jačanje gospodarstva i apliciranje projekata na natječaje financirane iz EU fondova. Nakon dosta složenoga rada na izradi Strategije razvitka, u koji smo uključili brojne stručnjake i dionike iz različitih područja vlasti i šire društvene zajednice, prije nekoliko dana utvrdili smo i Prijedlog Strategije razvitka HNŽ-a za razdoblje 2021. – 2027", kazao je Herceg.

Po njegovim riječima, Strategija razvitka osnovni je dokument za izradu sektorskih strategija, dokumenta okvirnog proračuna, proračuna i programa javnih investicija.

Temeljna strategijska načela su gospodarska i okolišna održivost i socijalna uključenost te veza s ostalim planskim dokumentima, od onih na županijskoj razini do Strategije Europa 2020 i nove EU strategije. Također, planirane su konkretne aktivnosti, instrumenti i mjere usmjereni na stvaranje prepoznatljive, poduzetne i privlačne županije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Od skupštinskih zastupnika danas očekujem ekspeditivnost i neodgodivo usvajanje ovoga vitalnog dokumenta koji je prošao uistinu najširu javnu raspravu i ne ostavlja prostor za neka nepotrebna usložnjavanja ili daljnje odgađanje njegova donošenja. Strategija razvitka osnova je odnosno temelj daljnje razrade sektorskih strategija HNŽ-a, tj. vitalni dokument na kojeg ćemo se stalno vraćati u planiranju i realizaciji strateških razvojnih projekata u predstojećem razdoblju'', poručio je Herceg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?