Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Herceg i Gudeljević uputili apel građanima na poštivanje preporuka

25. rujna 2020. u 15:08 0 komentara 112 prikaza

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg danas je na sastanku s ministricom civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Ankicom Gudeljević analizirao aktualno zdravstveno i epidemiološko stanje nastalo pojavom koronavirusa, te mogućnost još bliže zajedničke suradnje s ciljem poduzimanja potrebnih mjera radi sprječavanja širenja bolesti.

Herceg je podsjetio na provedene aktivnosti koje su počele već u veljači, te mjere koje je, nakon proglašenja stanja nesreće, donio županijski Stožer civilne zaštite, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

"U posljednje vrijeme epidemiološko stanje u našoj županiji je sve ozbiljnije, odnosno povećava se broj covid-pozitivnih osoba. Kad uzmemo u obzir nedavno započetu školsku godinu i dolazak hladnijih dana onda je razvidno kako su pred nama novi izazovi. Vjerujem u to kako ćemo, kao i do sada, na njih znati uspješno odgovoriti", kazao je Herceg.

Ministrica Gudeljević pohvalila je napore svih sudionika sustava borbe protiv koronavirusa u HNŽ-u izrazivši spremnost da, u sklopu mogućnosti i mjerodavnosti Ministarstva, pomogne rad županijskih tijela i institucija koja provode aktivnosti vezane za sprječavanje širenja covida-19.

Herceg i Gudeljević uputili su poziv svim građanima HNŽ-a da poštuju preporuke, mjere i zapovijedi mjerodavnih tijela, te su izrazili uvjerenje u to kako će zajedničkim naporima i snagama biti pobijeđena pandemija koronavirusa, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.