Potpisivanje sporazuma

HDZ, SNSD i Osmorka danas potpisuju koaliciju na državnoj razini

15.12.2022.
u 07:38

Čović je nakon sastanka s Dodikom novinarima rekao kako je cilj uspostaviti novu vlast do kraja godine i u tome ne očekuje poteškoće.

Novu koaliciju na državnoj razini službeno će danas zapečatiti vodstva stranaka HDZ-a BiH, "osmorke" i SNSD-a potpisivanjem sporazuma.

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i SNSD-a Milorad Dodik potvrdili su kako proces uspostave nove vlasti u zemlji napreduje te da njihova suradnja s osam probošnjačkih stranaka ničim nije dovedena u pitanje. Ranije su s Dodikom razgovarali i predstavnici "osmorke". 

Čović i Dodik su ranije dogovorili kako će njihove stranke biti koalicijski partneri u novoj vlasti na razini BiH, a u Banjoj Luci su nedavno razgovarali o konkretnim mjerama kako bi se taj sporazum proveo.

Treći partner u budućoj vladajućoj koaliciji je blok od osam bošnjačkih i građanskih stranaka, čije je sjedište u Federaciji BiH, dok će SDA s DF-om Željka Komšića morati u oporbu.

Čović je nakon sastanka s Dodikom novinarima rekao kako je cilj uspostaviti novu vlast do kraja godine i u tome ne očekuje poteškoće.

Dodik je rekao kako će nova vlast biti formirana brzo. 

- Očekujemo da BiH funkcionira sukladno Ustavu i da se poštuje ravnopravnost konstitutivnih naroda - kazao je Dodik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije