Borjana Krišto:

“HDZ je bio i ostao istinska snaga Hrvata”

17.09.2018.
u 07:22

Svečanom sjednicom Općinskog odbora HDZ-a BiH Livno, polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća u Livnu obilježena je 28. godišnjica utemeljenja HDZ-a BiH.

Sastali se utemeljitelji

Uz utemeljitelje, bivše i sadašnje članove HDZ-a BiH, obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku u Livnu. Na svečanoj sjednici predsjednik OO HDZ-a BiH Stipo Pelivan naglasio je kako je tijekom 28 godina djelovanja HDZ BiH čuvao ono najvrjednije što hrvatski narod ima, identitet, povijest, kulturu, običaje i tradiciju. Kako je istaknuo Pelivan, taj dan bio je prigoda istaknuti kako je stranka i u ratu i u miru pokazala svoju političku i demokratsku zrelost te dodao da se s ponosom prisjećamo svoje prošlosti. Posebne izraze poštovanja obitelji poginulih i umrlih članova HDZ-a BiH, kao i onima koji su prije 28 godina imali odlučnosti i hrabrosti uz glas pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmane osnovati HDZ BiH i omogućiti da danas uopće možemo govoriti kako o hrvatskom narodu tako o njegovoj poziciji i položaju unutar BiH, uputila je tijekom svog obraćanja na svečanoj sjednici Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH. Krišto je naglasila kako je HDZ BiH, bez obzira na sve turbulencije, uvijek bio i ostao prepoznat kao jedina istinska snaga hrvatskog naroda.

Izmjena Izbornog zakona

- Budući da je ovo obilježavanje 28. godišnjice u predizborno vrijeme, moram naglasiti da nas kao stranku očekuje ustrajna i daljnja borba za ustavnopravni položaj hrvatskog naroda u BiH. To podrazumijeva i izmjenu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Uz sve izazove i težinu ovog vremena na ovim izborima, moramo pokazati da nas ima i da smo spremni izabrati svoje legitimne političke predstavnike - kazala je Krišto. Branko Ivković, jedan od inicijatora utemeljenja HDZ-a BiH i član Kluba utemeljitelja stranke, naglasio je kako je na samim počecima bilo teško upustiti se u pothvat osnivanja stranke te kako se 15. rujna 1990. godine ispred sportske dvorane na Zgonima u znak podrške stranci okupilo više od 15 tisuća ljudi. •

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brodarevac
10:35 17.09.2018.

Kada ćete objaviti članak o lažnim glasačima iz Hrvatske prijavljenih za glasanje u odsustvu. HDZ BiH zajedno sa HDZ HR priprema prljavu izbornu krađu, a žale se na legitimnost predstavnika. Svi portali pišu imaju i audio snimke o izbornoj krađi,, HDZ nema nikakvog prava govoriti o legitimnosti.

Avatar Feral
Feral
20:28 17.09.2018.

Hrvatima u Bosni nije se moglo dogoditi veće zlo od kriminalnog HDZ-ea i njegovog vođe Dragana ćirilićara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije