Otkriveno ime

HDZ i Plenković odlučili koga šalju na megdan Milanu Bandiću

andrej plenković
PIXSELL
09.02.2021.
u 13:27

Nakon dosta lutanja i traženja kandidata za Zagreb, HDZ je odlučio da će to ipak biti ekonomist Davor Filipović.

S njegovim imenom spekuliralo se i prije tri mjeseca, ali onda je Andrej Plenković bacio sve karte na pregovore s Damirom Vanđelićem koji je na kraju odustao. 

Neslužbeno je za 24sata potvrđeno da je gradska organizacija predložila Filipovića. Filipović je dobio i potporu vrha stranke.

– On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika, dobar je kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova – kazao je sugovornik 24sata iz zagrebačkog HDZ-a.

Davor Filipović ima 36 godina. U ovom mandatu je zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik Odbora za financije i proračun. Lani je žestoko napao gradonačelnika Milana Bandića tvrdeći da vodi grad u bankrot.

Filipović je doktor ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment. Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyu.

Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Sutra bi i službeno trebao biti potvrđen kao kandidat za gradonačelnika Zagreba na sjednici gradskog odbora stranke. 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hamburg
15:38 09.02.2021.

Vesna Škare- Ožbolt i Joško Klisović su jedini koji mogu ponuditi paroli Bandiću.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?