HDZ-a BiH: Presuda Županijskog suda u Mostaru ugrožava sigurnosnu situaciju

06.09.2017.
u 13:16

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) smatra kako je Županijski sud u Mostaru, presudom u kojoj je osporio izbor ravnatelja policije HNŽ-a, "stao na stranu SDA i preuzeo odgovornost za sigurnosno stanje u Županiji".

"Donoseći takvu presudu u četvrtoj godini mandata policijskog ravnatelja, svjesno se ugrožava cjelokupna sigurnosna situacija na prostoru županije, posebno imajući na umu sigurnosnu situaciju u BiH i Europi", priopćeno je u srijedu iz HDZ-a BiH.

Iz te stranke navode kako u Sudskom vijeću pri odlučivanju u predmetu o imenovanju ravnatelja policije HNŽ-a nije bilo niti jednog Hrvata, čime se otvara "utemeljena sumnja kako određene političke grupacije s jasnom namjerom dovode u pitanje sigurnost na području županije zbog čega taj Sud mora preuzeti odgovornost za posljedice te političke presude".

U priopćenju se dodaje kako se Županijski sud u Mostaru "stavio u funkciju politike SDA koja je od početka procesa imenovanja ravnatelja policije opstruirala taj postupak".

"Od Županijskog javnog pravobraniteljstva očekujemo da u postupku revizije ukaže na ulogu OHR-a tijekom imenovanja ravnatelja policije i istovrsnu praksu imenovanja ravnatelja policije ranije u ovoj i drugim županijama. Takvom praksom potvrđeno je kako se postupak izbora i imenovanja ravnatelja policije uređuje Zakonom o unutarnjim poslovima HNŽ-a i kako se taj Zakon primjenjuje u područjima koja regulira, čime se presuda Županijskog suda u potpunosti obara zbog pogrešne primjene materijalnog prava", stoji dalje u priopćenju.

Županijski odbor HDZ-a BiH HNŽ-a pozivao je sve sudionike u procesu izbora i imenovanja ravnatelja policije da "ostave po strani političke zakulisne igre i rade na stvaranju preduvjeta za još učinkovitiji rad policije, a time i sigurnijeg života svih građana na ovim prostorima".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?