Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

HDZ 1990 usvojio smjernice političkoga djelovanja

14. listopada 2017. u 16:06 1 komentara 221 prikaza

Sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj se raspravljalo o smjernicama političkoga djelovanja te stranke za naredne opće izbore održana je u petak u Kupresu, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a 1990. 

Poseban naglasak stavljen je na zajedništvo hrvatskoga naroda, na preuzimanje odgovornosti i borbu protiv pogrešnih politika u BiH, ali i na sustavan rad na terenu i zbijanje redova.

Zajedničko je stajalište članova Predsjedništva da treba zaustaviti iseljavanje hrvatskoga, ali i drugih naroda iz BiH te pružiti alternativu hrvatskom narodu na sljedećim izborima kroz strategiju koja će omogućiti ostanak, a ne odlazak iz BiH gdje će se cijeniti sposobnost, a nepotizam, mito, korupcija i sve druge vrste kriminala biti strogo osuđene i kažnjene.

Nakon duge i konstruktivne rasprave Središnji odbor zaključio je, uz ostalo, da su aktualne vladajuće strukture dovele hrvatski narod do demografskog izdisaja te da se HDZ 1990 zalaže za ubrzani proces izmjene Izbornog zakona, koji će hrvatskom narodu jamčiti punu političku ravnopravnost i mogućnost izbora legitimnih predstavnika na svim razinama i svim prostorima BiH.

Također, oštro je osuđeno nedosljedno djelovanje vladajućih struktura na integracijskom putu, koje je, smatraju u HDZ-u 1990, uslijed manipulacije, davanja lažnih obećanja i neodgovornog probijanja termina, ugrozilo europski put BiH, prenosi Fena. 

  • debelacija:

    ništa ne rekoše hoće li ostati članovi HNS-a il će se ponovno odseliti i priključiti Komši! možda to čuvaju za iznenađenje!!!