DRAGAN ČOVIĆ:

HDZ 1990 nije poništio niti jedan zajednički sporazum

Čović i Raguž
23.12.2013.
u 13:23

Također je kazao kako odnos između dva HDZ-a uopće neće ugroziti ni HNS

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović kazao je kako je 2013. godina bila teška i preslojevita te kako se nisu riješili problemi o kojima se priča već nekoliko  godina, nego se naprotiv, u ovoj godini, ugled onih koji se bave politikom spustio na jednu nižu razinu.

 Čović je to izjavio na blagdanskom prijamu za medije u Mostaru tijekom kojega je zahvalio novinarima na suradnji te govorio o aktualnom stanju u našoj zemlji.

 Govoreći o neusvajanju državnog proračuna i medijskim navodima kako je upravo HDZ BiH zaustavio njegovo usvajanje, odnosno kako je sporno 6 milijuna maraka koje trebaju pripasti Mostaru, Čović je kazao kako ga zabrinjava to što se objekt koji se gradi pored HDZ-a BiH stavlja u funkciju tog proračuna, pa se  Ante Vidačak naziva njegovim kumom i hotel pretvara u potencijalnu zgradu institucija.
 
 - Tih 6 milijuna nema veze niti s ovim niti s nekim drugim objektom. Prije točno dvije godine prigodom izrade proračuna sve stranke su se dogovorile kako će godišnje izdvojiti točno 20 milijuna maraka upravo za kupovinu objekata institucija BiH. Mostaru je pripalo 6, Sarajevu 10, a Banjoj Luci 4 milijuna KM, a sve s ciljem kako se ne bi plaćao najam prostora - kazao je Čović.

 - Međutim - nastavio je on - kada su gospoda odustali od priče o 20 milijuna, ja sam rekao da se Mostar ne može zakinuti za onih 6 milijuna. Kako je moguće da se opet netko u zadnji tren poigra s Hercegovinom i Mostarom. HDZ BiH je dakle imao samo jedan amandman na proračun i to amandman kao produkt dogovora i to ne može ići bez toga jer to je neozbiljno - istaknuo je Čović.
 
Na prijamu, Čović je komentirao i odnos s HDZ 1990, kazavši kako s tom strankom želi korektan, jasan i odnos utemeljen na dokumentima, dodavši kako do sada HDZ 1990 nije poništio niti jedan zajednički sporazum, kako je to nedavno objavljeno. 

 Također je kazao kako odnos između dva HDZ-a uopće neće ugroziti ni HNS, koji je na posljednjoj sjednici jednoglasno ustvrdio kako nema alternativu i kako nema radiklanih promjena unutra Sabora.

 Na prijamu, Čović je istaknuo kako će iduća godina biti jako zahtjevna s obzirom na to da je to izborna godina, kako u BiH, tako i u RH gdje će se birati predstavnici za Europski parlament, te kako je izvjesno da će jedan predstavnik HDZ-a BiH biti na listi za EP.

 Čović je svima koji slave čestitao predstojeće blagdane te poželio da iduća, 2014. bude mnogo uspješnija od 2013. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?