grad na neretvi potpuno drugačiji

Gusta magla obavila Mostar: Kvalitet zraka loš

magla
klix.ba
02.01.2024.
u 13:18

Gusta magla obavila je Mostar i primijenila sliku grada na Neretvi koji je poznat kao grad sunca čineći ga sličnim ostalim velikim gradovima u našoj zemlji. Zbog kvalitete zraka se osjetljivim skupinama građana ne preporučuje boravak na otvorenom. Tako je oko podne gusta magla okovala Mostar, pa je u pojedinim dijelovima grada zbog toga i promet usporen.

Uz izmijenjenu sliku zabrinjava i činjenica da Indeks kvalitete zraka prema posljednjim mjerenjima, za grad Mostar, iznosi 67 prema podacima koje donosi AccuWeather.

"U zraku je visoka razina onečišćenja i nije zdrav za osjetljive skupine. Smanjite vrijeme provedeno na otvorenom ako osjetite simptome kao što su otežano disanje i iritacija grla", navedeno je na ovoj stranici, piše Klix.ba.

Sitne čestice koje se mogu udahnuti mogu ući u pluća i krvotok i tako prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme.

Najteže će biti zahvaćeni pluća i srce. Izlaganje može rezultirati kašljem i otežanim disanjem, pogoršanim simptomima astme i razvijanjem kroničnih bolesti dišnog sustava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije