zagreb

Grubeša sastao se danas u Zagrebu sa ministrom pravosuđa

asasd
21.04.2017.
u 14:45

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se danas u Zagrebu sa ministrom pravosuđa Republike Hrvatske Antom Šprljom, u cilju ostvarenja što efikasnije suradnje na euroatlanskom putu BiH kada je u pitanju unaprjeđenje zatvorskog sustava ove zemlje i njegovo usklađivanje sa strogim međunarodnim standardima.

U fokusu sastanka je razmjena iskustava i dobre prakse sa Republikom Hrvatskom kao zemljom članicom Europske unije, čiji je sustav kaznenih sankcija u potpunosti usklađen sa europskim standardima a što predstoji BiH na njenom putu.

Ističući maksimalno zalaganje za prevazilaženje svih pravnih problema sa kojima se projekt susreo tijekom 2016. godine te važnost činjenice da je „usprkos brojnim preprekama izgradnja Državnog zatvora u završnoj fazi“, ministar Grubeša je podcrtao značaj stvaranja svih neophodnih preduvjeta za efikasan početak rada ove visoko sigurnosne zatvorske ustanove.

- Republika Hrvatska ima izgrađene suvremene zatvorske ustanove a izvjesno  je da su se tijekom njihove gradnje i funkcioniranja suočavali sa različitim problemima. Važna su nam sva rješenja i iskustva koja su spremni s nama podijeliti, kako bi i Bosna i Hercegovina u sljedećem razdoblju mogla adekvatno odgovoriti na sve izazove i u što kraćem vremenu postići maksimalno učinkovit zatvorski sustav ali i po europskoj mjeri - kazao je.

Ministar Grubeša je zahvalio domaćinima za izuzetnu susretljivost i naglasio da će suradnja dva ministarstva u sljedećem razdoblju biti intenzivirana i osnažena aktivnostima koje su jasno utvrđene tijekom današnje posjete, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije