sarajevpo

Grubeša s učenicima: Vi ste energija bolje budućnosti

 Josip Grubeša
25.11.2016.
u 13:54

Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je u posjet učenike Druge gimanzije Sarajevo, kako bi im pomogao u realizaciji njihove želje da se educiraju o političkom uređenju Bosne i Hercegovine i stvaraju vlastite vizije o kreiranju odgovornijeg i boljeg društva.

Učenici su obišli institucije i mjesta na kojima se donose odluke, sjedili na mjestima s kojih se upravlja državom, učili o tome kako se formiraju i funkcioniraju Parlamentarna skupština BiH i Vijeće ministara BiH.

Kako su sami istaknuli “mnogo toga iz knjiga nije moguće saznati, ali su kroz razgovor s Ministrom uspjeli shvatiti mnogo više”.

Ministar Grubeša je mladima poručio da trebaju biti radoznali, slušati savjete i marljivo učiti ali da moraju stvarati i isticati vlastite ideje.

- Ova generacija političara je već formirana a vi ste ti koji trebate donijeti nove vizije i energiju bolje budućnosti, obrazovanijeg i odgovornijeg društva - naglasio je ministar, poručujući im da su “vrata ministarstva mladima otvorena i za sve buduće vidove suradnje.”

Učenici su posjet ocijenili izuzetno korisnom, ističući da će im stečena znanja pomoći da što kvalitetnije osmisle simulaciju rada državne vlasti i realiziraju svoj projekt simboličnog naziva Doba- društvena i državna odgovornost.

Projekt Doba učenici Druge gimnazije su osmislili s ciljem edukacije o političkom uređenju BiH i aktualiziranja razvoja ključnih kompetencija kod srednjoškolaca, kroz povezivanje učenika iz cijele BiH, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije