Ministar pravde

Grubeša razgovarao s veleposlanicima Kraljevine Španjolske i Države Katar

04.12.2018.
u 13:21

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša razgovarao je danas sa španjolskim veleposlanikom u BiH Jose Maria Valdemoro Gimenezom o aktualnim temama iz domena rada tog ministarstva s posebnim osvrtom na završetak izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH.

U konzorciju tvrtki koje su izvodile radove na prvom državnom zatvoru u BiH sudjelovala je i jedna španjolska.

Grubeša je upoznao španjolskoga veleposlanika da Ministarstvo pravde BiH intenzivno radi i na uređenju zakonske regulative poput donošenja zakona o sudovima, VSTV-u i Tužiteljstvu BiH.

Veleposlanik Valdemoro Gimenez zanimao se je li Ministarstvo završilo odgovore na dodatne upite postavljene od EU. Budući da Ministarstvo pravde BiH ima značajnu ulogu na putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji, taj posao je obavljen i pravodobno su upućeni svi odgovori.

U nastupnom posjetu u Ministarstvu pravde BiH boravio je i novoimenovani veleposlanik Države Katar u BiH Sultan Bin Ali Al-Khater.

Grubeša je upoznao veleposlanika s radom Ministarstva, a Al-Khater izrazio je očekivanje da će što skorije biti potpisan sporazum o suradnji u građanskim i kaznenim stvarima između BiH i Katara koji je već u izradi, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije