izaslanstvo Turske

Grubeša: Napraviti poseban program protiv širenja radikalizacije unutar zatvora.

23.05.2017.
u 15:18

"Privodi se kraju projekt izgradnje prvog državnog zatvora u BiH koji će biti izgrađen po svim europskim standardima”, izjavio je Grubeša

Visoko izaslanstvo pravosuđa Republike Turske predvođeno podtajnikom/ministrom Ministarstva pravde Republike Turske, Kenanom Ipekom, zamjenikom rukovoditelja Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Republike Turske, Mehmetom Yilmazom i predsjednikom Pravosudne akademije Republike Turske, Yılmazom Akçilom posjetilo je Ministarstvo pravde BiH.

Tom prigodom, ministar pravde BiH Josip Grubeša i podtajnik/ministar Ministarstva pravde Republike Turske Kenan Ipek dogovorili su da će maksimalno surađivati kako bi koristili obostrana znanja i na taj način poboljšali izvršenje kaznenih sankcija u objema zemljama i otklonili svakodnevne probleme s kojima se susreću osobe koje su zadužene za ovaj sektor, a posebno je naglasak stavljen na razmjenu iskustava u izgradnji zatvora visoke sigurnosti, priopćeno je iz Ministarstvo pravde BiH. 

Ministar pravde BiH Josip Grubeša ovom prigodom upoznao je tursko izaslanstvo s jednim od najvećih projekata u BiH u posljednjih 20 godina.

“S posebnim zadovoljstvom moram reći da Ministarstvo pravde BiH privodi kraju projekt izgradnje prvog državnog zatvora u BiH koji će biti izgrađen po svim europskim standardima”, izjavio je ministar Grubeša te dodao kako je nužno napraviti i poseban program protiv širenja radikalizacije unutar zatvora.

Tijekom posjeta razmijenjena su i iskustva kada je riječ o funkcioniranju pravosudnog sustava dviju zemalja, te je razmotrena i bilateralna suradnja na ovom području kao i spremnost za nastavak dobre suradnje i ubuduće, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije