Parlamentarna skupština BiH

Grubeša: IPA II projekat važan za cjelokupan sistem javnih nabava u BiH

04.03.2020.
u 14:56

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša danas je u Parlamentarnoj skupštini BiH prisustvovao  svečanoj  dodjeli certifikata ovlaštenim  predavačima iz oblasti javnih nabava Bosne i Hercegovine u okviru IPA II projekta “ Jačanje sustava javnih nabava u BiH“.

Agencija za javne nabave počela je s implementacijom tog IPA II projekta od 18.2.2019. godine. U okviru projekta najvažnije aktivnosti su usklađivanje zakonodavstva BiH s pozitivnom praksom i propisima Europske unije, obuka oko 2.500 službenika za javne nabave, te priprema modela standardne tenderske dokumentacije. Navedeni Projekt je od velikog značaja za javne nabave u BiH i njegova ukupna vrijednost je  2.000.000 EUR-a.

Grubeša je istaknuo važnost IPA II projekta za cjelokupan sistem javnih nabava u BiH, potencirajući pri tomu da se to provede kroz adekvatna zakonska rješenja i otklone problemi u praksi.

Također naglasio je ozbiljnost rada certificiranih predavača, kao i značaj prijenosa njihovog znanja i iskustva službenicima koji rade na poslovima javnih nabava u institucijama na svim razinama vlasti te je nužno da se ova obuka učini obligatornom, kao i da se prava i obaveze službenika za javne nabave jasno definiraju, s ciljem kvalitetnijih postupaka javnih nabava.

Grubeša je izrazio zadovoljstvo što uime Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime prisustvuje  svečanoj dodjeli certifikata ovlaštenim predavačima iz oblasti javnih nabava, te im poželio uspješan daljnji rad, saopćeno je tog ministarstva.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?