Ekologija

Granične vrijednosti u Tuzli premašene 201 put u 2014.

18.12.2015.
u 07:00

Ekološke organizacije iz BiH su poslale zahtjev za hitno rješavanje zagađenja Tuzle, jednog od najzagađenijih gradova Europe. Zahtijevaju od nadležnih da se hitno posvete rješavanju ovog problema i da preuzmu odgovornost za prekomjerno zagađenje.

"Teško zagađen zrak u Tuzli izravno ugrožava zdravlje ljudi, te negativno utječe na kvalitetu zemljišta i vode. Tražimo da najveći zagađivači u kritičnim danima smanje proizvodnju, da inspekcijske službe i institucije koje se bave zaštitom zdravlja građana počnu savjesno raditi svoj posao, kazala je Džemila Agić iz Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle. Organizacije su istaknule kako se bliži kraj fosilne ere, te BiH treba hitno revidirati svoje energetske strategije, posebno uzimajući u obzir pristupanje EU.

Prema propisima FBiH, satna koncentracija SO2 od 350 µg/m3 ne smije biti više od 24 puta prekoračena u tijeku cijele kalendarske godine. Međutim, u Tuzli je u 2014. na mjernoj stanici u središtu grada ova granična vrijednost bila prekoračena 201 put, iako zagađivač tvrdi da je u proteklom razdoblju došlo do znatnih ulaganja u rješavanje ovog problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije