na posljednjoj sjednici

Gradsko vijeće Zenice na idućoj sjednici o psima lutalicama

psi lutalice
04.12.2016.
u 14:00

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović najavio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća da će se uskoro riješiti problem pasa lutalica, i ova tema trebala bi na idućoj sjendici biti jedna o točaka dnevnog reda.

“Već na idućoj sjednici biće predstavljen ugovor sa udruženjem ‘Šapa’ oko rješavanja pasa lutalica. Azil će se ubrzo otvoriti, a Grad će izdvajati mjesečno 5.000 KM, dok će udruženje ‘Šapa’ osigurati hranu psima", kazao je Kasumović.

On je istakao da će grad nadoknaditi štete za ugrižene građane, koje proističu iz sudskih presuda, i svi koji su dobili presude treba da dođu u gradsku upravu da potpišu da se odriču kamata i naknada će im odmah biti isplaćena, a ko ne potpiše morati će da sačeka i to će biti isplaćeno.

U Zenici je već završen objekat azila za napuštene pse i lutalice, ali još uvijek nije donesena odluka na koji način će se koristiti ovaj objekat i ko će njime upravljati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije