Čapljina u 2017. ušla s novim projektima

Gradnjom kružnog toka olakšan prilaz autocesti

02.01.2017.
u 09:00

Usred zime kad im vrijeme nije, što bi kazao narodni pjesnik, počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice M6 i R425u naselju Prćavci u općini Čapljina. Riječ je o vrlo značajnom raskrižju za spoj na autocestu koja za sada, od Zvirovića, također u čapljinskoj općini, vodi prema graničnom prijelazu Bijača. Naime, za prilaz iz Čapljine prema Zvirovićima, odnosno autocesti, postoji odvojak, međutim, iz smjera Ljubuškog i za silazak iz Zvirovića, odnosno s autoceste, vrlo je nepregledno. Intenziviranjem prometa nakon puštanja u promet poddionice autoceste na koridoru Vc Zvirovići - Bijača, raskrižje je postalo usko grlo pa će njegovom izgradnjom odahnuti i vozači, a i mještani naselja na sjeverozapadu čapljinske općine - Prćavaca, Zvirovića i Trebižata.

Dakle, rekonstrukcijom raskrižja M6 i R425 postići će se preglednost prilikom spajanja s regionalne ceste R435 na magistralnu M6. Podsjećamo, od raskrižja u Prćavcima do spoja na autocestu A1 u Zvirovićima regionalna cesta R435 u cijelosti je rekonstruirana. Investitor je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH, izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, projektant Pronasa d.o.o. Sarajevo, dok nadzor nad radovima obavlja Institut za građevinarstvo IG Banja Luka.

Prema odluci o dodjeli ugovora za javnu nabavu na rekonstrukciji raskrižja M6 i R4252, objavljenoj na službenoj stranici JP Ceste Federacije BiH, vrijednost radova je 401.429,11 KM.

Zanimljivo, na službenoj stranici JP Ceste kao mjesto izvedbe radova navodi se Trebižat, dok su nas mještani tijekom obilaska radilišta podsjetili kako je riječ o naselju Prćavci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije