Crnadak:

Gradnja mosta na Savi počinje iduće godine

Igor Crnadak
04.11.2016.
u 11:57

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u intervjuu za "Nezavisne novine" kazao je kako će gradnja mosta na Savi kod Gradiške početi tijekom iduće godine.

Što se tiče prikupljanja dozvola i novca za gradnju ovog značajnog projekta, Crnadak kaže da je bh. diplomacija radila na dvije stranje

- Naša diplomacija je radila u dva smjera, jedan je prema Hrvatskoj, a drugi prema institucijama EU. Prilikom jednog mog susreta u Briselu sa komesarkom za transport vrlo direktno sam joj rekao da nam je ovaj most sada apsolutni prioritet. Također, u razgovorima sa visokom predstavnicom (Federikom) Mogerini i komesarom (Johanesom) Hanom u rujnu u New Yorku sam zatražio da podrže ovaj projekt i da ne dozvole bilo kakvo dalje odlaganje, a u direktnoj komunikaciji s Hrvatskom stalno inzistiramo na ovom pitanju. Nažalost, ovo je treća hrvatska vlada s kojom ovo Vijeće ministara radi, i treći ministar s kojim ja radim...- kazao je Crnadak

On je istakao kako je ohrabrujuće što je grant od 6,8 milijuna eura sačuvan, i da je Hrvatska u finalnoj proceduri osiguravanja novca.

- Informacija koju sam dobio od ministra transporta i komunikacija BiH Ismira Juska je da je realno očekivati da se tijekom 2017. godine mašine pokrenu i da krene gradnja - rekao je Crnadak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije