Orašje

Graditelji nove budućnosti BiH

23.01.2017.
u 10:00

- Promocija je značajan putokaz našeg smisla, postojanja, rada i uspjeha. Ovakve svečanosti za naš fakultet daju snažan poticaj razvoju BiH i daju joj impozantan broj akademski obrazovanih građana iz područja prava, a studentima dodjeljuju akademsku čast koju s ponosom nose cijeli život, istaknula je dekanica Vesna Kazazić u obraćanju nazočnima na svečanoj promociji u Orašju.

Na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Mostaru u Centru u Orašju promovirano je 19 magistara prava i 3 prvostupnika prava kojima je diplome uručila dekanica Vesna Kazazić. Uz dekanicu, čestitke diplomantima uputili su prodekanica za znanost i razvitak Snježana Pehar i prodekan za nastavu Mile Lasić. Svojom nazočnošću svečanost u Orašju uveličao je Stanko Vincetić, načelnik općine Orašje, a među gostima su bili Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, i Ilijana Martinac, predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta mostarskog Sveučilišta.

Studij kriminalistike

Promovirana je još jedna generacija graditelja nove budućnosti BiH koja je na putu postati kandidat za članstvo u EU. I ovaj put bilo je suza radosnica, a na osobit način emocije su iskazale obitelji diplomanata kojima su prvi požurili u zagrljaj. Diplomanti su izrazili zahvalnost svima koji su pomogli na njihovu putu te izrazili nadanja da će država trebati više magistara prava i prvostupnika, jer je pravni studij uvijek atraktivan i u širini daje mogućnost izbora zanimanja nakon završenog fakulteta. Dekanica Vesna Kazazić istaknula je da se, osim studija prava, na Pravnom fakultetu od prošle godine upisuje novi studij kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta. Studij je, kaže, posebno zanimljiv, jer je u Centru studija u Orašju upisano 50, a u Mostaru više od 150 studenata koji su prepoznali da će tržište rada tražiti takve stručnjake i da ih nema na zavodima za zapošljavanje.

Doprinos roditelja i profesora

- Studij kriminalistike u Orašju funkcionira jako dobro. Profesori dolaze redovito iz Mostara i ovo je prva godina u kojoj se studenti upoznaju s temeljnim znanjima. Očekujemo da će veće zanimanje biti na drugoj i trećoj godini studija kad počnu izučavati konkretne predmete koji su zanimljivi, u prvom redu kriminalitet na internetu, gospodarski kriminalitet, forenziku, pravnu medicinu i slično, rekla je dekanica Kazazić i naglasila da su veliki doprinos uspjehu diplomanata dali njihovi roditelji i obitelji, te istaknula doprinos profesora i suradnika koji su dijelili svoja znanja i iskustva, učili ih i oplemenili njihove živote. - Trudili smo se da rad i rezultati rada fakulteta budu vaš i naš ponos. Na putu BiH k EU integracijama Pravni fakultet želi biti aktivan činitelj izgradnje harmoniziranoga prava s pravom EU-a. Želimo biti sudionici pravnoga uređenja tržišnog i moderno-konkurentnog gospodarstva i demokratske države koja poštuje ljudska prava i vrijednosti međunarodnog pravnog poretka, poručila je, između ostalog, dekanica Kazazić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije