turizam

Grad Bihać posljednjih godina doživio ekspanziju turizma

21.01.2018.
u 20:19

Grad Bihać posljednjih je godina doživio ekspanziju turizma, značajnim dijelom zbog Nacionalnog parka "Una", ali i drugih zanimljivosti i prirodnih ljepota, adrenalinskih sportova i sportova na vodi te lovnog i ribolovnog turizma.

Šefica Odsjeka za strateško planiranje i upravljanje projektima Grada Bihaća Jasmina Beširević istaknula je u razgovoru za Fenu da je Zakon o turizmu Unsko-sanske županije propisao da općine ili gradovi s područja USŽ mogu osnovati vlastite Turističke zajednice te da je Gradska uprava Bihaća tu odluku spremno dočekala i osnovala Turističku zajednicu Grada Bihaća u prosincu prošle godine.

Objasnila je da su osnovni razlozi za osnivanjem TZ Grada Bihaća planski, a ne stihijski, kao i razvoj i unapređenje turizma, podizanje kvaliteta turističkih i drugih komplementarnih usluga, očuvanje i stvaranje prepoznatljivog i privlačnog turističkog ambijenta uz korištenje svih komparativnih prednosti Bihaća, kao grada s dugom povjesti, 758 godina postojanja i grada koji obiluje prirodnim ljepotama.

Beširević je istaknula da u narednim danima očekuju stupanje na snagu Odluke kojom je osnovana TZ Grada Bihaća i provođenje daljnje procedure oko uspostave i početka rada te zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?