TV Duel

I Grabar Kitarović i Josipović na strani Hrvata u BiH

Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
04.01.2015.
u 23:59

Grabar Kitarović: Podržat ću rješenja legitimnih predstavnika Hrvata u BiH, Josipović: Pokrenuo sam poziciju Hrvata u BiH

Kandidati za predsjednika odnosno predsjednicu Hrvatske Ivo Josipović, kojeg podržava SDP i Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja HDZ-a večeras su se, tjedan dana prije drugog kruga, u nedjelju 11. lipnja sučelili na RTL televiziji. Njihov tv duel trajao je sat i pol vremena.

Dvoje predsjedničkih kandidata, uz ostalo, osvrnuli su se i na probleme u Bosni i Hercegovini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Hrvati u BiH su konstitutivni narod. Mi smo i supotpisnica Daytona, imamo i svojevrsnu obvezu da doprinesemo rješavanju pitanja. BiH se mora politički emancipirati, ne može se ovako dalje. Podržat ću rješenja koja predlažu legitimni predstavnici Hrvata u BiH a koja idu u tom smjeru”, rekla je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

“Svatko tko prati situaciju zna da sam ja pokrenuo poziciju Hrvata iz BiH u međunarodnoj zajednici, za vrijeme Sanadera jedna od važnih primjedbi međunarodne zajednice je bila da se neprimjereno miješamo u poslove BiH”, replicirao je Josipović.

HDZ-ova kandidatkinja bila je puno glasnija nego u dosadašnjim sučeljavanjima, Ivo Josipović bio je nesigurniji nego ranije, komentirao je Index.hr sučeljavanje predsjedničkih kandidata, na čijim stranicama posjetitelji mogu glasati tko je od dvoje kandidata na njih ostavio bolji dojam.

Trenutno, ocijena za Kolindu Grabar Kitarović, prema broju glasova podrške, dobiva ocijenu 3, 7, a Ivo Josipović 3, 1.

Komentara 3

SO
Special_one
12:23 05.01.2015.

Bez obzira na svjetonazor, aktualni hrvatski predsjednik ničim nije naštetio Hrvatima u BiH, naprotiv! I zato se oko ovog pitanja neću izjašnjavati izlaskom na izbore. Hvala Josipoviću za sve što je napravio kada su Hrvati u BiH u pitanju, a ako Kolinda pobijedi, sretno joj u daljnjoj borbi za rješavanje hrvatskog pitanja u BiH!

Avatar varešak
varešak
16:21 05.01.2015.

Koja korist imaju oni i u Hrvatskoj previše problema da bi se zamajavali sa nama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije