Znanstveno-stručni skup

Grabar - Kitarović dolazi u Neum na poziv Dragana Čovića

kolinda
Slavko Midžor/PIXSELL
14.03.2017.
u 15:32

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?“ bit će održan 16. i 17. ožujka 2017. godine, u hotelu Grand u Neumu, u organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Suorganizatori skupa su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH (HAZU BiH), Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS), Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, te Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara.

Na poziv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, na skupu će sudjelovati predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, javlja N1. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obratit će se na svečanom otvaranju skupa, u četvrtak, 16.ožujka 2017. godine.

Skupu će se obratiti i Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, te Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu i predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Nakon svečanih obraćanja uvodno predavanje održat će Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Prvi panel, Poviojest, kultura, jezik i obrazovanje Hrvata Bosne i Hercegovine, moderirat će prof. dr. sc. Ivo Lučić i Ivan Vukoja.

Izjave za medije hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović predviđene su u 13.30 sati.

Drugi panel, Europski put kao okvir za demokratizaciju BiH, moderirat će zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić, te član stručnog tima IDPI-ja Milan Sitarski.

U 19.00 sati bit će održana humanitarna večera s aukcijom slika. Svrha ove donatorske večere je prikupljanje sredstava koja će biti darovana Udruženju „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja. Ovo udruženje već 26 godina, materijalno i duhovno, brine za mlade talentirane i materijalno ugrožene studente.

U petak, 17. ožujka, bit će održan treći panel, Ustavna i institucionalna ravnopravnost Hrvata kao temelj europske BiH, s početkom u 9.30 sati, koji će moderirati zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, te prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije