Predsjednik SDS-a

Govedarica: Pozivam SNSD da zajedno ne glasamo za zakon o trošarinama

Vukota Govedarica
05.04.2017.
u 15:19

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica pozvao je SNSD da zajedno glasaju protiv izmjena Zakona o trošarinama i, kako je naveo, spasu od novih nameta građane RS-a i poljoprivrednike, koje je Vlada RS-a u proteklim godinama "zakinula“ za oko 200 milijuna KM, jer nije za agrar isplaćivala zakonom predviđenih šest posto godišnje od ukupnog proračuna.

Smatra da nije točno da je danas u parlamentu BiH, nerazmatranjem po hitnom postupku tog zakona, "sahranjena“ Reformska agenda, ali da se moraju i poštovati zakoni koji govore o ulaganjima u poljoprivredu RS-a.

Pozvao je ministra financija RS-a Zorana Tegeltiju da odgovori ko je "sahranio ekonomiju RS“ te doveo taj bh. entitet da mora da traži spas u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

-'Sahranila' ju je jedna neodgovorna politika, koja je građane RS-a dovela do prosjačkog štapa - kazao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je vlast u RS-u "postala zavisna od kredita".

Tvrdi da odgovorna politika nije kredit od MMF-a, a oni koji su ulazili u te aranžmane treba da znaju odgovor kako će ih i da "zatvore", jer SDS za to nema odgovornost.

Lider SDS-a je naveo i da u RS-u niko nije odgovarao za propast triju banaka, što je neprihvatljivo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije