Poruka s Pala

Govedarica poručio da će sličiti Karadžiću nakon otkrića “ustaškog podrijetla” protukandidata

20.09.2018.
u 10:00

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i kandidat Saveza za pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica je u pokušaju da se u nacionalizmu nadmeće s političkim konkurentima otišao vrlo daleko.

Zatražio je od stranačkih kolegica Ljiljane Zelen-Karadžić i Sonje Karadžić-Jovičević da svom mužu odnosno ocu, koji je u Haagu osuđen za ratne zločine, poruče kako će Govedarica, kao budući predsjednik RS-a, sličiti njemu, a ne Dodiku. 

Takav istup zgrozio je čak i one u Sarajevu koji otvoreno priželjkuju izbornu pobjedu Vukote Govedarice i njegove političke opcije u RS-u.

Tako je SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio kako to znači da Govedarica želi biti “osramoćeni, poraženi ratni zločinac skriven u mišju rupu”.

- Ako već želi biti kao Karadžić, onda je najbolje da imitira zadnju fazu njegove karijere kada je pobjegao iz Bosne i Hercegovine, skrivajući se i potucajući po raznim srbijanskim zabitima, glumeći nadriliječnika. Budući da je Govedarica već sada na trenutke nadripolitičar, glumiti da se bavi novim poslom neće mu predstavljati osobito veliki problem - izjavio je Bećirović, poručivši ujedno čelniku SDS-a da nakon 7. listopada ni četničke vojvode više neće moći biti nagrađivani dužnostima.

Na šutnju nekih drugih u Sarajevu na takve izjave Vukote Govedarice osvrnuo se drugi bošnjački kandidat za Predsjedništvo BiH Fahrudin Radončić (SBB).

- Govedarica je rekao kako poručuje Radovanu Karadžiću da će on biti nasljednik njegove politike. I na tu njegovu izjavu, gdje prijeti nastavkom politike ratnog zločinca i genocida, nitko ne reagira - kazao je Radončić i rekao kako su jedine mete onih koji prešućuju Govedaričin istup SBB i on osobno.

Među onima koji nisu prešutjeli poruku predsjednika SDS-a utemeljitelju te stranke Radovanu Karadžiću je kandidat Proeruopskog bloka za dopredsjednika RS-a Sadik Ahmetović.

- Novi predsjednik stranke koju je osnovao Karadžić čak je rekao kako bi volio nastaviti politiku čovjeka koji je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrjebljenja, ubojstva, deportaciju...

Ja nemam više oca Ibrahima kojeg je ubila Karadžićeva “politika”. Je li to moj sin Ibrahim koji je imao pet mjeseci kad je pala Srebrenica treba biti žrtva Vukote Govedarice? E, neće moći, Vukota - kazao je Ahmetović.

Govedarica, koji se uzda i u naklonost međunarodne zajednice, još ranije je zgrozio domaću javnost prizemnim napadom na protukandidatkinju Željku Cvijanović zbog njezina “ustaškog podrijetla”. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?