Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Govedarica: Od Ivanića nisam čuo da je kandidat za predsjednika RS-a

28. ožujka 2017. u 17:30 0 komentara 7 prikaza
Govedarica

 Predsjednik Srpske  demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas da Mladen Ivanić nije  potvrdio da će biti kandidat za predsjednika RS-a na idućim općim izborima.

Dodaje da je još rano pričati o kandidatima.

Ističući da duboko uvažava Ivanića, koji ima političkih godina, gotovo kao on bioloških, rekao je da je Ivanić ozbiljan političar.

Ostaje da se vidi, dodaje, kako će se Savez za promjene organizirati za iduće izbore, ističući da SDS ima najveću odgovornost u tom savezu.  

Pozvao je na usvajanje Deklaracije o zaštiti općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU kao strateškim ciljevima RS-a.

- Nemamo drugog puta osim Daytonskog mirovnog sporazuma i ako netko misli da ima neki drugi put osim daytonskog, taj ili vara sebe ili narod u RS – kazao je.

Uvjerava da nema više prostora za populističku politiku u RS-u.

- Narodu treba kazati istinu i ova deklaracija jasno poručuje RS-u i svim ljudima koji u njoj žive te svim građanima BiH da je naše opredjeljenje suživot, politička stabilnost, ekonomske reforme, prosperitet i ekonomski napredak. To je ono što je danas potrebno građanima RS-a – rekao je Govedarica.

Ističe da on i SDS nemaju namjeru da deset godina pričaju o nezavisnosti RS-a, jer zna da ta priča nije realna.

- Svaki Srbin koji živi u RS-u bi volio da je ona nezavisna država, ali je realnost u kojoj živimo Daytonski mirovni sporazum. Ako neko misli da taj sporazum treba da vratimo na početak, onda mora da se zna da je dobar dio nadležnosti prenesen na nivo BiH – rekao je Govedarica i optužio predstavnike SNSD-a da su prenijeli nadležnosti s entiteta na nivo BiH u oblasti pravosuđa.

Lider SDS-a je naveo i da je neophodno krenuti evropskim putem, što je strateški cilj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.